Vero (bildet) har konsert sammen med Sofia på Hos naboen torsdag 19. oktober. Foto: Benjamin Herje.
Brukerskapt innhold
Lokalkulturen er en side for brukerskapt innhold, der kulturpersonligheter fra Sørlandet skriver. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendinger i kultursfæren. I tillegg ønsker vi stoff fra kulturarrangementer i Agder-fylkene. Formålet er å speile bredden og mangfoldet i kulturlivet her i sør. Vil du bidra, kan du sende en mail til Rune Stensland.

Fremtiden i akustisk soul

I løpet av høsten har Vero + Sofia reist rundt i landet med en koffert full av musikk, hjertevarme og akustisk soul.

Det musikalske samarbeidet er bygget på respekt, kjærlighet til musikk og gjensidig inspirasjon.

“Jeg ville veldig gjerne reise på turne med Sofia – hun er en fantastisk dyktig og trygg artist. Hun lever seg inn på scenen og hun har så bra musikk. Å reise på turné med henne er en veldig gøy og lærerik opplevelse. Jeg blir fascinert og inspirert av henne både som musiker og som person. ” – Vero

“Veros stemme er utrolig. Hun har en letthet og lekenhet i måten hun synger på som man blir bergtatt av. Jeg mener at Norge trenger mer av soulinspirert, varm musikk, og at det finnes en plass for Vero i dette markedet. For meg er det gull å turnere sammen med Vero. Vi står ansvarlige for resultatet sammen, og kan skape en varm stemning på scenen siden vi korer for hverandre og beundrer hverandre gjensidig.” – Sofia

Stjernemanager og musikkbransjen
Til tross for en god start, med internasjonal oppmerksomhet fra Keith Harris (manager til Stevie Wonder) som publikummer på konserten i Bergen, er det ingen av jentene som har noen illusjon om at musikkbransjen er en dans på roser – og at det derfor er desto viktigere å støtte hverandre.

“Jeg tror det er veldig viktig at man jobber hardt, og er engasjert, og ikke holder tilbake, tørre å være litt ambisiøs. Det er viktig å vite hva man vil, hva man står for og hvor grensene sine går – både som musiker og som person. Jeg tror også det er viktig å se ting fra publikummets perspektiv. Og vite hva som må til for å få en best som mulig publikumsopplevelse. Møte alle med kjærlighet, respekt og forståelse. Både de du jobber med, og de du viser verkene for.” – Vero

Sofia. Foto: Erlend Berge.

Samarbeid har alt å si for at de som ikke vil bruke spisse albuer likevel får komme frem. At artister heier hverandre frem i stedet for å konkurrere, er eneste løsningen for ikke å bli kynisk i denne bransjen. Og det er viktig for å lykkes! Jeg tror de som har et nettverk av støttende venner, og som prioriterer disse, er de som vil lykkes på lang sikt. Ingen er en øde øy, den byrden blir altfor for tung å bære. Den som har en støttende venn når du får en dårlig anmeldelse, ingen anmeldelse, eller går på trynet, det er den som klarer å reise seg igjen og igjen. Og utholdenhet er key i musikkbransjen! Å kose seg med å skape musikk, i stedet for kun å vente på “the big break” er viktig. Kanskje skjer det, men sannsynligheten er uansett 100 prosent større om man ikke gir opp! Og for det trenger man venner og samarbeid.” – Sofia

Et møte på do endte i Norges-turnéTilfeldige møter og gjensidig beundring førte til turné. Vero møtte Sofia på toalettet etter en konsert på Hos Naboen – og nå to år senere – skal de ha konsert sammen på samme stedet.

Jeg pleier å tulle med at Vero var min første fan. Hun kom på en konsert jeg hadde i Kristiansand og sa med stjerner i øynene: “Er det du som er Sofia? Jeg hørte musikken din på Soundcloud og den er SÅ fin!” Det gjorde meg glad, siden jeg ikke var så vant til at folk jeg ikke kjente hørte på musikken min på det tidspunktet. Etter det beholdt vi kontakten, så endte det i splitturné sammen. Det var som om det hadde ligget i kortene fra første stund. Vi har veldig lik musikksmak, og jeg opplever at vi har hjertet på samme plass også.” – Sofia

Når jentene skal beskrive musikken – så er det store ord som taes i bruk. De legger ikke skjul på å være fan av hverandre.

Musikken hennes er utrolig deilig å høre på – den er så sjelfull og lidenskapelig! Man kan føle det hun føler når man hører henne. Det er skikkelig fengende, og når man begynner å tro at man vet hva som er det neste som kommer, så overrasker hun med nye akkorder eller en markering eller smådetaljer som bare treffer hver eneste nerve i kroppen. For min del er det helt umulig å kjede meg når jeg hører på musikken hennes.” – Vero

Torsdag 19.oktober spiller Vero og Sofia på Hos Naboen klokka 21.

Mer info på www.shemusic.no

https://soundcloud.com/sheila-simmenes/sets/vero-sofia-acoustic-soul-tour