Oddbjørn Aardalen (73) er en norsk dikter som bor på Skjervedal i Vennesla. Han har gitt ut seks diktsamlinger. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalkulturen er en side for brukerskapt innhold, der kulturpersonligheter fra Sørlandet skriver. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendinger i kultursfæren. I tillegg ønsker vi stoff fra kulturarrangementer i Agder-fylkene. Formålet er å speile bredden og mangfoldet i kulturlivet her i sør. Vil du bidra, kan du sende en mail til Rune Stensland.

Tida er et gulna Vill Vest-blad

Jeg har funnet fram den gamle, slitte dagboka.

Torsdag 13. august 1953:
Pent vær. Me var til byen i dag. Der kjøpte eg meg 4 blader: 2 Vill Vest som heitte “Den mystiske herr Treville” og “Opprør”, nr. 23 og 24, og eit Texas som heitte “Kit Karson og indianeropprøret” og eit Seriemagasin.  A-B kjøpte neilelakk i dag og ho lakka ein neil på ruta og dei andre oppe på kleiva.

Olga B. kom opp i kveld for ho måtte ringe etter dyrlegen om ei kyr.  Dyrlege J. kom utpå kvelden og var her eit bel.  Etter byturen var eg opp til Voreland.  Kom heim igjen klokka 5, då hadde eg kyrane med. Pappa melka i kveld. Me la oss klokka 9.

Tirsdag 19. september 2017:
I dag er det ikke torsdag.  Det er ikke Vegusdalsrute til byen. Det finnes ikke Vill Vest blader, ingen mystiske herr Treville, ikke noe indianeropprør. Ikke en gang en topp av ei kleiv der A-B kan lakke tåneglene. Olga B. kommer ikke opp for å ringe, og det er ingen kyr å ta hjem til kvelden.

I dag er det bare en kjølig tirsdagsmorgen. Ingen vind som hvisker noe som helst. Bare ei gammel, slitt dagbok på pulten foran meg som livet sviver omkring.

Les flere innlegg av Oddbjørn Aardalen her