Øystein Hauge (60) fra Vegårshei mottok Sørlandets litteraturpris i 2012 for romanen Predikanten. Foto: Ola B. Nøst.
Brukerskapt innhold
Lokalkulturen er en side for brukerskapt innhold, der kulturpersonligheter fra Sørlandet skriver. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendinger i kultursfæren. I tillegg ønsker vi stoff fra kulturarrangementer i Agder-fylkene. Formålet er å speile bredden og mangfoldet i kulturlivet her i sør. Vil du bidra, kan du sende en mail til Rune Stensland.

Kvalitetstid

Her er diktet som Lokalkulturens lesere og Kronprinsessen får samtidig.

Tvedestrand og Dypvåg var blant stedene som fikk besøk av Kronprinsesse Mette Marit under Litteraturtoget 2017. Men som kjent er det dårlig med togspor ned til ‘Sørlandets smilehull’, og det litteraturvennlige toget hadde derfor planlagt stopp og videre transport fra Vegårshei stasjon. Her stod unger og ordfører klare med friske liljekonvaller og også en aldri så liten ‘tekst om tid’.

Signalfeil på Gjerstad stasjon må imidlertid ta skylda for at både dikt og blomster ble med ordfører og unger hjem igjen. Men her er i det minste diktet. Liljekonvallene sørger helt sikkert unger og ordfører for å overrekke en annen gang!

Se video her:

Les flere innlegg fra Øystein Hauge her