LOKALE STJERNESKUDD: Tor André Dolsvaag (25) og Randi Anette Egebakken (24) representerer den nye vinen i Randolkrevyen 2017 «Dopingfri…så å si». Her i det sporty hjørnet. Foto: Inger M. Witteveen
Brukerskapt innhold
Lokalkulturen er en side for brukerskapt innhold, der kulturpersonligheter fra Sørlandet skriver. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendinger i kultursfæren. I tillegg ønsker vi stoff fra kulturarrangementer i Agder-fylkene. Formålet er å speile bredden og mangfoldet i kulturlivet her i sør. Vil du bidra, kan du sende en mail til Rune Stensland.

Lover en nesten dopingfri lokalrevy

Det blir bare doping i små doser når Randolkrevyen setter i gang med sine spillopper for 17. året på rad.

«Dopingfri…så å si» er tittelen på årets lokalrevy for bydelen østenfor Varoddbrua vestenfor Sørlandssenteret.

– Doping har jo vært litt i media i det siste, humrer Magne Egebakken, en av revyveteranene siden millenniumskiftet.

– KOM, KOM, KOM!: Det er ingen aprilspøk at lokale gjøglere ønsker velkommen til Midgard, forsamlingshuset fra 1922 i Ytre Randesund, 30. mars til 2. april. Fra venstre: Arvid Dolsvåg, Odd Tellefsen, Børre Krågeland og Magne Egebakken. Foto: Inger M. Witteveen

Nå øves det på harde livet til premieren torsdag 30. mars, med forestillinger også fredag, lørdag og søndag.

Den unge revygenerasjonen gjør entré

Egentlig begynte Randolkrevyen som en «venners venner-greie» i forbindelse med et tiårsjubileum for forsamlingshuset Midgard i Randesund. I årenes løp har noen revyartister kommet og gått, men de fleste av dagens aktører er gjengangere. Nå står også avkommet deres og tripper ute i kulissene, og i år har Tor André Dolsvaag og Randi Anette Egebakken noen av hovedrollene.

BRILLEFIN: Nok å velge i for Tor André Dolsvaag. Foto: Inger M. Witteveen

– Det er gøy å komme inn i en sone der du kan være en annen, en slags pause fra virkeligheten, sier førstnevnte, som var med første gang for tre år siden. 25-åringen holder på med faglærerutdanning ved UiA, og drømmer om å kunne bruke teater i undervisningen.

DIVA: Glitter og glam, de kan det i Randesund også. Randi Anette Egebakken herself. Foto: Inger M. Witteveen

Ikke like rutinert er Egebakken junior, skårungen på de skrå bredder i fjor.

– Det var veldig skummelt, men veldig gøy. Jeg er jo datter av min far, så jeg har fått det inn med morsmelka, sier vernepleierstudenten ved Høgskolen i Oslo og Akershus.

24-åringen avslørte i fjor at hun også har et skjult talent for memorering av tekster. For i tillegg til å kunne sine egne replikker, kan hun også alle andres. Derfor hoppet hun elegant inn da det ble sykdom i en av hovedrollene i fjor.

Selfmade revy

Glade amatører sørger for hektisk aktivitet på Midgard om dagen. Det skrives og øves. Kostymer skal prøves. Kulisser skal snekres og males. Og det aller meste gjør de selv.

HANDYMAN: Arvid Dolsvåg har vært ute en vinternatt før. Her med spraybokser og rekvisitter. Foto: Inger M. Witteveen

– At vi gjør alt sjøl, det er noe av gimmicken, sier Arvid Dolsvåg og lukter friskt av sprayboksmaling etter å ha gitt noen rekvisitter en omgang med ny farge utenfor.

NY MED NÅL OG TRÅD: Mange kostymer å holde orden på for Anne Mikalsen som er ny av året i garderoben. Foto: Inger M. Witteveen

11 revyartister skal på årets scene. Det er mange kostymer å holde orden på til 21 sceneskift. Anne Mikalsen debuterer som «sydame».

– Jeg kan ikke sy, men det kan svigermor, så jeg støtter meg på henne. Garderoben skal være klar til premieren, lover «sydamen», som innrømmer at hun har litt prestasjonsangst.

SMASHING OUTFIT: Det er mye som skal prøves ut til hvert nummer. Kanskje blir Odd Tellefsen å se med hanekam. Foto: Inger M. Witteveen

Litt profesjonell drahjelp

Selv om randolkene i hovedsak er sjølhjulpne, har de på niende året fått hjelp til koreografien av operasanger og artist, høvdingen Jens Olai Justvik.

VENNDØLEN: Ingen lokalrevy i Randesund uten innslag fra Vennesla. Randi Anette Egebakken gir gode råd til sin far, Magne Egebakken, som spiller konfirmanten fra …, ja, nettopp. Foto: Inger M. Witteveen

Som tidligere år har de også et eget husorkester, med Eirik Sørbø som kapellmester. Musikerne, som i sin tid ble hentet som studenter ved musikkonservatoriet downtown, er i dag spredt utover det ganske land. Faktisk er det de som i dag ringer og spør når det er revy, slik at de kan legge opp turneer og oppdrag etter dette.

Alt-mulig-sjefen

– Vi ligger godt an, selv om noen av numrene ikke er ferdig skrevet ennå, ler Odd Tellefsen, kombinert revygeneral og revystjerne.

ALL MAKT: Odd Tellefsen er sjefen over alle sjefer, og aller mest revygeneral og bookingssjef. Foto: Inger M. Witteveen

Som bookingsjef har han også stålkontroll på billettsalget. Kapasiteten på fem forestillinger er 700 seter, som snart er utsolgt.

-Det er all-time high i forhåndssalg, dette, sier en fornøyd sjefsrandolk.

YMSE KARAKTERER: Tor André Dolsvaag som den brysomme nabokjerringa. Kanskje på programmet i år, kanskje neste år. Foto: Inger M. Witteveen