Kristiansanderen Elias Lantz Razmara (22) har siden sommeren 2015 gitt ut tre singler og en ep sammen med sin rap-partner Michael Antonio (19). Nå er han aktuell med sin første solo-singel. Alle foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalkulturen er en side for brukerskapt innhold, der kulturpersonligheter fra Sørlandet skriver. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendinger i kultursfæren. I tillegg ønsker vi stoff fra kulturarrangementer i Agder-fylkene. Formålet er å speile bredden og mangfoldet i kulturlivet her i sør. Vil du bidra, kan du sende en mail til Rune Stensland.

Tar et oppgjør med min egen angst

I min nye låt rapper jeg om mitt eget angstproblem og om mennesker som tråkker andre ned.

Sist gang jeg skrev her fortalte jeg litt om min oppvekst og om RazAnt. RazAnt er en duo som jeg utgjorde halvparten av. RazAnt er nå satt på pause for en periode og jeg er nå aktuell med min første solo-singel “Razmara – Engang For Mye”.

Denne låta handler om mennesker som tråkker på deg, men den handler også om et angstproblem. Jeg har opplevd folk som har prøvd å tråkke meg ned fra dag en. Jeg har også hatt et angstproblem i tidlig alder. Som 14-åring begynte angsten å ta over hodet og kroppen min, og sakte men sikkert bestemte den mer og mer over meg. Et så enkelt spørsmål som “Skal jeg ta den bussen eller ikke?” kunne resultere i et svar med pusteproblem eller at jeg mistet bevisstheten en stund.

Noen ganger kan angsten være så sterk at det kjennes ut som jeg kan dø når som helst. i 2012 begynte angsten å gå vekk, men sommeren 2016 kom den tilbake i en mye større grad. Jeg har slitt med dette siden, noe bare de nærmeste rundt meg vet. Denne låten har jeg lagd til meg selv med tittelen “Engang For Mye” og den har en hard, men sann tekst som skal fortelle angsten at dette er en gang for mye – selv om det var en gang for mye den allerede første gangen.

raz

Så har vi folk som prøver å tråkke deg ned – uansett hva du gjør så skal de peke, pirke, snakke dritt og hate på deg. Men det er fremdeles ingen grunn for å gi opp drømmen om å kunne drive med musikk. Noen av linjene i versene går ut til de folka som alltid prøver å ødelegge og tråkke folk ned!

Musikkvideoen er ikke av beste kvalitet, men den betyr mye for meg. Alt er gjort med null kroner i budsjett, gode venner, ståpåvilje og en mobiltelefon. Jeg satt også med et program jeg aldri har sett eller brukt før for å redigere denne videoen, som du kan se her:

Alt er gjort på tre døgn. Jeg har hatt god hjelp av Hasse Vigeland som har reist fra Oslo til Kristiansand for å hjelpe meg med dette, og Michael Antonio har hjulpet til og stilt opp i videoen for å vise sin support, som da vil si det er ingen sure miner mellom Antonio og meg. Vi er like gode venner, jeg er like glad i ham og vil hjelpe ham så mye jeg kan med hans prosjekter. Beaten til Engang For Mye er produsert av danske produsenten Bojan Rusitovic (B.J Sound Beats) som også produserte RazAnt låta “Ta Mæ Tebake”

raz3
Michael Antonio (t.v.) har hjulpet til og stilt opp i videoen for å vise sin support.

Det jeg håper nå er at folk tar tingene som kommer fremover like godt imot som dem gjorde med RazAnt-prosjektene. Vi fikk mye god feedback og kjærlighet med RazAnt, noe som vi har satt utrolig stor pris på hele veien!

Jeg håper også Kristiansands hiphop-scene vil bygge seg større og sterkere for vi har bra artister, som 46Simmy, Antonio, Sheepy, Shishko, Twisted og Vågsbygd Handy. Norge er et lite land men, det føles ganske stort når man ser hvordan en by som Kristiansand ofte blir glemt og utelatt i hiphop-sammenheng.