Kristiansanderne Elias Tchaba (22, t.v.) og Tony Phokus (23) er ute med singelen "Hver Kveld". Foto: Saona Puth.
Brukerskapt innhold
Lokalkulturen er en side for brukerskapt innhold, der kulturpersonligheter fra Sørlandet skriver. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendinger i kultursfæren. I tillegg ønsker vi stoff fra kulturarrangementer i Agder-fylkene. Formålet er å speile bredden og mangfoldet i kulturlivet her i sør. Vil du bidra, kan du sende en mail til Rune Stensland.

Vil sette Kristiansand på rap-kartet

Min mål er å bane veien for unge rappere fra Kristiansand som ønsker å satse på rap-musikk.

Nå er singelen vår “Hver Kveld” ute, som er et samarbeid mellom Elias Tchaba, meg og Oslo-produsent Tom12.

Vi (Tony Phokus og Elias Tchaba) er ikke en gruppe, men to individuelle rappere og nære kompiser som ble kjent på fritidsklubben på Tinnheia for rundt fire år siden. Vi har nå dannet et kollektiv av tre rappere og en DJ/tekniker som sammen dyrket drømmene i Gullveien (Tinnheia Fritidsklubb). Vi har derfor oppkalt vårt kollektiv “GLLVN“, etter gata hvor vi møttes og dyrket drømmene våre fra dag èn.

Jeg (Tony Phokus) er nettopp fylt 23 år og har bosatt meg i Oslo hvor jeg nå satser fullt som artist/produsent innen norskspråklig urbanmusikk. Grunnen til at jeg gjør dette er at jeg føler et ansvar for å utvikle urbanmusikkens spekter av dialekter og virkelig sette et savnet Kristiansand på det store kartet i norskspråklig urbanmusikk.

Min lidenskap er å formidle egne filosofier og bane vei for ungdommen. Jeg ønsker at Kristiansand skal helt til toppen i norsk rap og min drøm er å være den som skaper bølgen av rappere fra en by som virkelig trenger det. Jeg har selv sett og pratet med ungdommer i Kristiansand om det å satse på rap, og ingen har selvtilliten til å tørre å gjøre det når ingen har gjort det før dem. Min lidenskap er å bygge en fremtid for ungdommens frie uttrykk og vise dem at det går an, selv i Kristiansand.

Elias Tchaba er 22 år og har nettopp flyttet hjem igjen til Kristiansand fra London, hvor han spilte fotball. Nå har han nylig besluttet å legge fra seg fotballdrømmen og satse på musikk. Hans lidenskap er å skape noe som vil sitte igjen hos mennesker for alltid. Med musikk ønsker han å skape en historie, en reise som han vil folk skal føle seg en del av, selv om de ikke har opplevd det samme som ham. Han ønsker å bli husket som ham som gjorde det han ville, sa det han ville og skrev om det han ville.

Kort om låta:
“Hver Kveld” (som har blitt anbefalt og spilt mye på P3) er en myk R&B-prega låt, produsert av DATmusic-produsenten Tom12 og er en følsom kjærlighetslåt om å være lojal til den ene spesielle jenta hver kveld.

Musikkvideoen er filmet og redigert av Knokefive Productions og finansiert av Cultiva Ekspress.

Se “Hver Kveld”-videoen her: