Artistene Maria Arredondo og Torstein Sødal nærmer seg et tosifret antall dager på sykkelsetet rundt om i Europa. Her fra strekningen mellom Perl og Merzig. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalkulturen er en side for brukerskapt innhold, der kulturpersonligheter fra Sørlandet skriver. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendinger i kultursfæren. I tillegg ønsker vi stoff fra kulturarrangementer i Agder-fylkene. Formålet er å speile bredden og mangfoldet i kulturlivet her i sør. Vil du bidra, kan du sende en mail til Rune Stensland.

I fotsporene til a-ha

Det er mørke skyer på smertehimmelen og vi tar en ost og vin-pause i Frankrike og Andorra. Planen er å følge i fotsporene til a-ha og Bettson-Riise... Snart er det tid for comeback!

Dag 7:

Perl – Merzig – 28km

Gud skrudde nok en gang på kranen og hadde vi sittet på sykkelsetet, hadde vi fått alt i knotten. Vi satt derfor ikke på jernhesten før klokka 17 og startet sykkeldagen med en tre kilometer lang brutal oppoverbakke. Slitne syklister nådde toppen og visste på det tidspunktet ikke at de neste drøye to milene skulle bli fantastiske. Det var slak utforbakke nesten hele veien til Merzig og ruten var en smal sykkelvei som fulgte parallelt med en liten syngende elv.

Vi valgte med vilje at etappen skulle være kort, siden vi var småbekymret for venndølens kne. På oppløpssiden til Merzig kom smertene snikende igjen, så da gjorde Torstein det han alltid gjør når en ny fysisk skavank banker på døren. Han ringer sin kamerat, Vinbjarts langrennslegende og ikke minst lege, Øystein Andersen. Maria ble satt på en fire dagers hestekur, men også anbefalt en hviledag.

Dag 8:

Fridag i Merzig – 0km

Endelig kom det en dag da vi ga blaffen i hva slags vær vår herre serverte. Vi spilte amerikaner, pugget tekster til Cirkus Arredondo-oppsetningen og ikke minst, vi dro på likørsmaking. Herlig fred, det gjorde susen.

Når vi reiser på denne måten, kommer vi i kontakt med masse hyggelige og nysgjerrige mennesker. Hvis vi hadde vært hunder, hadde vi daglig snust på titalls brunbelagte bakender. Heldigvis har vi mennesker en litt mer renslig måte å hilse på. Akkurat det setter vi begge stor pris på.

Gjensynet med Tyskland var så hyggelig som vi håpet. Vi digger dette landet!

Dag 9:

Merzig – Saarbrucken – 47km

Småspente på Marias kne begynte vi på den slake etappen mot Saarbrucken i et rolig tempo. De første milene danset ferskvannsballerinaen fra Eikelandsdalen på sykkelsetet og livet smilte, men da oppløpssiden nærmet seg kom det mørke skyer på smertehimmelen. Dritt! Der og da bestemte vi oss for å gå i fotsporene til a-ha og ikke minst Bettson-Riise. VI TAR EN PAUSE! Nå leier vi oss en bil, legger Marias bein høyt på dashbordet og kjører ut på et alternativt eventyr ”Cheese&Wine tasting adventure”.

Reiseglade Maria planlegger nye eventyr.
Reiseglade Maria planlegger nye eventyr. Foto: Torstein Sødal.

For syklingens del har vi fortsatt god tro på at vi via hvile og hestekur kommer oss til Milano. Navnet hestekur, eller Merseburgformelen som den egentlig heter fra gammelhøytysk, går ut på at man synger besvergelser for å bidra til helbredelse. De neste dagene skal vi derfor synge oss friske!

Så er vi plutselig tilbake…

Les også:

Reisebrev 1: Sykkeltur på blå resept

Reisebrev 2: Indiske stinkbomber og tungvektskollisjon i Belgia 

Reisebrev 3: Kneskade truer sykkeleventyret