Kristiansand-trioen Geir Winnæss på gitar (f.v.), Dag Ringstad med vokal+gitar og Oddvar Ringstad på congas. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalkulturen er en side for brukerskapt innhold, der kulturpersonligheter fra Sørlandet skriver. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendinger i kultursfæren. I tillegg ønsker vi stoff fra kulturarrangementer i Agder-fylkene. Formålet er å speile bredden og mangfoldet i kulturlivet her i sør. Vil du bidra, kan du sende en mail til Rune Stensland.

Tungekysset som ble ei sørlandsvise

På vei mot baren kom det ei ung vakker kvinne og kysset meg midt på munnen med et saftig tungekyss, så jeg ble nesten satt helt ut.

I februar 2006 var det akustisk uke på den lille lokale puben «Londskråga» på Lund i Kristiansand, og fredagen var det konsert med søstrene Tove og Anita Bøygard fra Ål i Hallingdal. To flotte damer med flotte viser og jeg var naturligvis en som satt på første rad og nøt konserten.

Men da konserten var slutt, skjedde det noe som skulle sette spor langt inn i hjerterota mi. På vei mot baren kom det ei ung vakker kvinne og kysset meg mitt på munnen med et saftig tungekyss, så jeg ble nesten satt helt ut.

Så forsvant hun ut i vinternatten uten så mye som et ord. Jeg sto der lettere sjokkskadet og måtte klype meg i armen, for noe slikt hadde jeg ikke opplevd før. Jeg hadde vel sett dama på byen, men ante ikke hvem det var og hadde aldri snakket med henne, så nå fikk jeg noe å gruble på.

Seks uker senere, denne gangen i byen og konsert med et lokalt band. Så dukker dama opp igjen og nå er det min tur. ikke til å kysse, men jeg inviterte henne på middag. Slik ble det romantikk av. Slik ble det også sang av, den har ligget og godgjort seg både blant de små grå og i skuffen en stund. I forrige uke ble visen spilt inn med hjelp av brødrene Geir og Gard Winnæss.

I morgen er det akkurat ti år siden jeg hadde denne opplevelsen, og da skal jeg ha konsert på Londskråga og fremføre sangen «Fredagskveld på Kråga» Blir det et nytt kyss, mon tro? Nei, den opplevelsen var nok once in a lifetime.

Fredagskveld på Kråga

det var freddaskveld på Kråga

å plassen den var kjåka

å vi satt der og hørte på levanes musikk

da kom det bort ei jente som æ ikke kjente

å ho kjyssa mæ på monnen

Så æ nesten fikk panikk

men æ blei så betatt å tenkte

kan`ke du bli med mæ hjem i natt

men æ tørte ikke si no ellår be ho me på kino

så det gikk mange ugår te æ møtte ho igjen

da sa æ litt beleili du kjysser veldi deili

det gør du au sa ho åsså ga ho mæ en klem

men æ blei så betatt å tenkte

kan`ke du bli med mæ hjem i natt

men æ vilke gjør mæ liden ellår virke inpåsliden

så æ ba ho hjem på midda freddan etterpå

å vi koste åss no verre me mad og alt det derre

å æ håbte veldi stært at ho ikke skulle gå

for æ var så betatt å spurte

kan`ke du bli med mæ hjem i natt

Men ho var ikke villi for ho vilke virke billi

så det ble`ke noe på mæ i det heile tatt

en så kom ho dagen etter og løsna sine fletter

å nå har vi hatt flere netter

Ja nå har vi hatt flere netter

Les også: Livet er forunderlig

Dag Ringstad (61), født i Moss, og kom til Kristiansand i 1967. Grafisk designer, kunsthistoriker, har jobbet 25 år som lærer, nå musiker med fem album og kunstner med en rekke utstillinger på samvittigheten.