VIAN, fra venstre: Vegard Kummen, Sandra Borøy, Elisabet Mjanger, Tobias Øymo Solbakk og Kristofer Spangen. Foto: Jonas Dam.
Brukerskapt innhold
Lokalkulturen er en side for brukerskapt innhold, der kulturpersonligheter fra Sørlandet skriver. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendinger i kultursfæren. I tillegg ønsker vi stoff fra kulturarrangementer i Agder-fylkene. Formålet er å speile bredden og mangfoldet i kulturlivet her i sør. Vil du bidra, kan du sende en mail til Rune Stensland.

Tålmodigheten tøyes

Et lite lys skjærer alltid gjennom mørket, det er en sannhet.

5. februar slapp vi vår første singel “Gå Der Vinden Blåser”. Vi har lenge sett frem til å dele den med dere. Vi håper du vil kikke på musikkvideoen under og at du liker det du hører og ser. Det hadde vært en stor glede å få ta deg med videre på reisen vår. Vi er beæret over all positiv respons vi har fått så langt, virkelig. Det betyr mye, veldig mye.

“Gå Der Vinden Blåser” har vært en lang og spennende prosess. Veldig lang. Helt sprøtt at 3.37 minutter kan inneholde så mange timer med arbeid av låtskriving, planlegging, organisering, øvelser, preproduksjon, mail, studiotid, etterarbeid, mail, miksing, mail, mastering, mail, planlegging av musikkvideo, telefoner, mail, promotering, mail, mail, mail.

Tålmodigheten og utholdenheten tøyes og det er en naturlig konsekvens. Nå får “Gå Der Vinden Blåser” endelig leve sitt eget liv. Vi er allerede i gang med nye låter og jobber opp mot et debutalbum vi håper å slippe i starten av 2017

Skjermdump fra "Gå der vinden blåser".
Skjermdump fra “Gå der vinden blåser”.

For tiden utforsker vi ulike musikalske lydlandskap og atmosfærer. Jeg søker etter assosiasjoner til noe jeg vil få frem og tilnærmer meg musikken på en måte der jeg ønsker den skal få formidle noe – også uten ord. Ord er sterke og de bringer med seg en autoritet i å påvirke et menneskes liv. Det er ikke noe å ta lett på. Noe som gir inspirasjon er at selv i den mørkeste natten finnes det et lite glimt av håp. Et lite lys skjærer alltid gjennom mørket, det er en sannhet.

Les også: Jeg hører ikke hva du sier, for dine gjerninger taler så høyt

Tross deres korte tid som band har VIAN spilt sammen på kryss og tvers av hverandre siden Elisabet Mjanger startet ut med sitt soloprosjekt i 2013. VIAN består av låtskriver Elisabet Mjanger (leadvokal) og produsent Vegard Kummen (bass, fx) sammen med Kristofer Spangen (gitarer), Sandra Borøy (kor, keys) og Tobias Øymo Solbakk (trommer, synth). Vegard Kummen ble med som produsent og bassist i 2015 og fra da av dykket bandet dypere inn i en verden av elektronikk og effekter. Etterhvert ble det naturlig for Mjanger å endre artistnavn til VIAN for å markere en endring – både musikalsk sett og for å vise et tydeligere samarbeid med musikerne i bandet. Alle er etablert i Kristiansand der de traff hverandre på rytmisk linje ved Universitetet i Agder.

“Gå Der Vinden Blåser” er skrevet av Elisabet Mjanger, arrangert og produsert av Vegard Kummen. Låten er mikset av Mike Hartung (Highasakite, Marit Larsen). Musikkvideoen er produsert av Martin Bremnes, den er innspilt i Søgne og Songdalen (Helleviga og Birkelid). Danser er Lisa Marie Hennig-Olsen.
www.vian-music.com.