Kristiansanderen Lene Jarlsby er aktuell med sin andre soloplate. Foto: Emma Sukalic.
Brukerskapt innhold
Lokalkulturen er en side for brukerskapt innhold, der kulturpersonligheter fra Sørlandet skriver. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendinger i kultursfæren. I tillegg ønsker vi stoff fra kulturarrangementer i Agder-fylkene. Formålet er å speile bredden og mangfoldet i kulturlivet her i sør. Vil du bidra, kan du sende en mail til Rune Stensland.

Det er aldri for sent

Av og til skjer det gode ting i livet som skaper store forandringer. Slike ting skjer gjerne når man minst venter det.

Det var det som skjedde med meg en høstdag i 2010. På vei hjem fra jobb ringer mobilen. Hei, det er fra Rubikon TV, vi jobber for TV2. Vi vet at du synger, og vi vil gjerne at du melder deg på i Det store Korslaget for Team Thom.

lene
Platecoveret til Livets Balanse, som snart lanseres. Foto: Oscar Jansen.

Takket være litt flaks og et spark i baken, var jeg i gang med karrièren min som hadde ligget på is i 20 år. I Team Thom traff jeg mange fantastiske mennesker og sangere. Jeg ble kjent med musikere og andre sangere som senere har betydd uendelig mye for meg, og som jeg lærte så mye av.

Jeg skriver dette fordi det er så mange der ute med talent og et inderlig ønske om å formidle noe, men som ikke kommer i gang. Hvis man er født med et formidlingsgen, kan det gjøre vondt ikke å få brukt det, enten det er musikk, billedkunst eller andre uttrykksformer. Man går liksom bare og venter på at det skal bli min tur snart, at en dag må noe skje. Og slik går dagene, ukene og årene.

Da jeg var 30, tenkte jeg at løpet var kjørt. På 40-årsdagen min kunne jeg ikke forstå at jeg hadde tenkt som jeg gjorde da jeg var 30, for det var jo først NÅ det var helt utelukket å gjøre noe som helst med musikken min. Nå har jeg passert 50, og jeg tenker at min tid er NÅ. Det er mange av oss som er late bloomers, og jeg tror det er plass til oss også.

Mitt budskap er at det er aldri for sent å følge en drøm. Den dagen du ligger under torva er du litt for sent ute, men før det er det bare å gi gass. Det er bedre å gå på en smell, enn ikke å prøve.

Foto: Fædrelandsvennen.
Foto: Harald Wischmann.

Som godt voksen slipper jeg i disse dager mitt andre soloalbum, Livets Balanse. Det handler om lengsler, savn, kjærlighet og litt sørlandsidyll. En lett blanding både på engelsk og norsk. Stein Berge Svendsen er produsent, og Anne Cathrine Albert står for mange av tekstene.

Her kan du høre utdrag fra sangen You and I.

Rune Andersen er med som duettpartner på en sørlandsvise av min far Kåre Zakariassen, og på en engelsk ballade har jeg med en duettpartner fra USA. Selv debuterer jeg med selvskrevet tekst og melodi på denne plata, for det er jo ikke for sent å prøve seg som singer-songwriter heller.

Jeg får avslutte med Henrik Ibsen: “Ja, tenke det; ønske det; ville det med; – men gjøre det!”

Det er det det handler om!

Lene Jarlsby er født og oppvokst i Oslo, men flyttet til Kristiansand da hun var 28 år. Hun har sunget hele livet. Som liten jente sang hun sin far, Kåre Zakariassens, viser i NRK. Hun har sunget i kor og i revyer og var vokalist i funkebandet PUSH i Oslo på 80-tallet. Hun har medvirket på flere innspillinger, og ga ut sitt første soloalbum “Fra Hellesund til Puerto Rico” i 2012 der hun tolker sin fars tekster. Nå gir hun ut sitt andre soloalbum “Livets Balanse”.