Skuespiller Ole Geir Feste fra Kristiansand i rollen som Vilhelm Krag i "De Skinnende Hvide Seile" på Kilden. Foto: Fædrelandsvennen.
Brukerskapt innhold
Lokalkulturen er en side for brukerskapt innhold, der kulturpersonligheter fra Sørlandet skriver. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendinger i kultursfæren. I tillegg ønsker vi stoff fra kulturarrangementer i Agder-fylkene. Formålet er å speile bredden og mangfoldet i kulturlivet her i sør. Vil du bidra, kan du sende en mail til Rune Stensland.

Nu er sjøen svart

"Nu er sjøen svart. Der er ingen skinnende hvide seil at se der mere". For et par uker siden var jeg ferdig med min Vilhelm Krag-forestilling. Den gikk bra, synes jeg.

Sjelden har jeg fått så mye skryt. Det varmer, spesielt nå som vi er på vei inn i feil årstid. Det er fint å føle på noe som kan gi minusgradene litt motstand. Jeg håper å få til en turné til våren. Akkurat når og hvor har jeg ikke funnet ut av ennå, men i minusgrader blir den nok ikke.

Jeg har ellers fått med meg et knippe utmerkede kulturarrangementer siden mitt siste blogginnlegg, flere av dem på Kristiansand Bibliotek. De kulturelle fredagsluncher har falt i smak. De har vært interessante og absolutt ikke fetende. Randi Berge Wandrup har gjort en strålende jobb med å få det hele i stand. Det skjer noe hver eneste uke. Håper hun ikke går tom! Fortsetter hun som nå, må der vel ligge en kulturpris og lure et eller annet sted?

Der er mange som synes at fotballspillere er kulturarbeidere. Greit nok det, men spar meg for de såkalte ekspertkommentatorer innen idretten. Ingen (bortsett fra kommentatorene selv) ville lide om de ble fjernet fra sportssendingene på radio og TV. En fotballkamp varer i en time og førtifem minutter, pausen medregnet. Sendingen fra landskampen Ungarn-Norge varte i fire og en halv time! Nesten tre av timene var spekket med forklaringer og bortforklaringer og hans oldemor. Og dette sitter folk og får penger for. Idioti.

Selvfølgelig var der noen reklamepauser også, men sludder blir ikke bedre av mer sludder. Ekspertene snakker ofte om «bakrommet». Jeg synes de skulle ta det bakrommet, sette seg inn der, lukke døra og holde kjeft. Jeg liker fotball, jeg så landskampen på pub sammen med venner. Vi kom tidlig og gikk sent, men en stor del av kvelden ble ødelagt av avdanka fotballspilleres gnål. Jeg er ellers klar over at det meste av gnålet finansieres av reklamepenger. For egen del ville jeg gjerne betalt dobbel lisens for å slippe skiten, because I`m worth it!

Jeg gleder meg til jul, hyggelige sammenkomster med venner og familie. Men jeg har en oppfordring til bystyret: Forby alt som har med jul å gjøre fram til desember. Sånn som det er nå, føler jeg meg allerede litt utslitt, og det var vel ikke meningen?

Nå kunne jeg godt ha tenkt meg å skrive noe stygt, om telefonsalg og snø. Jeg dropper det, så føler jeg meg litt snillere. GOD JUL! (litt for tidlig kanskje?)