Holy Smokez vant helgas Battle of the south på Samsen. Fra venstre: To Dany Puth, Ronny Hansen og Yngvar Martin Halvorsen. Foto: Saona Puth.
Brukerskapt innhold
Lokalkulturen er en side for brukerskapt innhold, der kulturpersonligheter fra Sørlandet skriver. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendinger i kultursfæren. I tillegg ønsker vi stoff fra kulturarrangementer i Agder-fylkene. Formålet er å speile bredden og mangfoldet i kulturlivet her i sør. Vil du bidra, kan du sende en mail til Rune Stensland.

Endelig seier i Battle of the south

Etter fire strake andreplasser var det endelig vår tur til å vinne Sørlandets største bboy battle.

Hei! Jeg heter Ronny Hansen og er 26 år gammel. I fire år har jeg prøvd å vinne Battle of the south, som er Sørlandets største bboy battle. Bboy battle er en konkurranse hvor to eller flere breakdancere/breakere møtes for å vise hvem som er den beste danseren. I fire år har jeg kommet på 2.plass, og drømmen har alltid vært å vinne på hjemmebane.

Jeg er riktignok fra Grimstad, men store deler av crewet mitt er fra Kristiansand. Jeg flyttet selv til Kristiansand for å jobbe i Brocks dansestudio, og har nå vært her i tre år nesten. Crewet jeg er med i heter Holy Smokez, og er sammensatt av flere breakere fra hele landet, men røttene stammer fra Sørlandet.

Foto: Saona Puth.
Her tar Ronny Hansen en “freeze”. Til venstre: Benjamin Aanes. Foto: Saona Puth.

I år bestod Battle of the south av 3 mot 3-breaking, og en All-style battle. Det var 3 mot 3-breakingen som vi hadde i sikte. Dessverre ble et av medlemmene våre skadet og kunne ikke delta med oss. Crewet bestod av Yngvar Martin Halvorsen og jeg, men vi manglet nå en sistemann, og det var bare tre uker igjen til battle.

Her ser du oss fra øvingen før konkurransen:

En video publisert av slimjin (@slimjin)

Vi spurte To Dany Puth, som er en lokal breaker, om han ville bli med oss. Han sa ja, og vi begynte å få hastverk. Vi møttes en del ganger og begynte å trene sammen. Vi lagde fire rutiner, hvor vi danset sammen, men synkroniseringen trengte mer tid. Det ble en del diskusjon rundt hvordan sluttproduktet skulle bli, vi er tross alt tre kunstneriske sjeler som skal samarbeide. Men vi klarte det, og møtte opp på battle-dagen, med fire rutiner og en haug med egenproduserte moves. Men det var helt klart de fire rutinene som var våre aller sterkeste våpen.

Battle of the south blir arrangert på Samsen hvert år, og i år var det stappfullt med unge og eldre, som både skulle delta og se på. Yngvar, To Dany og jeg var forventningsfulle, og begynte planleggingen med en gang vi ankom stedet. Mc Zeps, som var host for kvelden, begynte å lese opp teamene som skulle delta, og vi håpetjo selvsagt på en lett vei helt frem til finalen.

Det som gjorde denne kvelden så unik for oss, var at vi i alle battlene frem mot finalen møtte jevngode motstandere, men allikevel fikk alle tre dommernes stemmer. Vi brukte to av rutinene våre på vei mot finalen, og sto til sist i finalen mot Loppis crew fra Bergen, som er et veldig funky crew som har holdt på i en del år.

Foto: Saona Puth.
Ronny Hansen (fra høyre) To Dany Puth og Yngvar Martin Halvorsen. Foto: Saona Puth.

Yngvar og jeg startet showet med en innøvd danse rutine, hvor vi skulle introdusere To Dany. Loppis crew responderte bra hele battlen, til og med med en skadet på laget. Det ble veldig intenst og flere kule moves ble kastet på hverandre. Etter seks runder på hvert crew stilnet musikken, og tiden var inne for å kåre vinneren av Battle of the south 2015.

Vi var veldig spente. Mc Zeps begynte og telle ned sammen med publikum, og da nedtellingen var ferdig, pekte alle tre dommerne på oss. Vi var i ekstase, og det var en drøm som gikk i oppfyllelse. Resten av kvelden gikk til mingling, og fotografering.

Jeg tror vi alle kan klare hva vi drømmer om, så lenge drømmen er stor nok. Jeg vil takke alle som har bidratt til å gjøre Battle of the south 2015 til en kjempeopplevelse, særlig Nito Rihal. Jeg vil også skryte veldig av alle barna som var med og danset og gjorde en kjempe innsats. Det er utrolig flott at de fleste dansestudioene i byen møtes, og utveksler dansetrinn og moves. Så synes jeg det er kjempekult at Loppis Crew reiser helt i fra Bergen, og representerer som de gjør.

Nå er det tilbake til trening, man kan ikke leve på gamle triumfer. Men jeg skal absolutt nyte det litt til.