KELVIN In concert. Foto: Rebecca van Eck.
Brukerskapt innhold
Lokalkulturen er en side for brukerskapt innhold, der kulturpersonligheter fra Sørlandet skriver. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendinger i kultursfæren. I tillegg ønsker vi stoff fra kulturarrangementer i Agder-fylkene. Formålet er å speile bredden og mangfoldet i kulturlivet her i sør. Vil du bidra, kan du sende en mail til Rune Stensland.

Neste skritt

"Poenget er at det nærmer seg verdenspremiere".

Hei, hallo og god dag! Først og fremst, takk for sist fra Oda, Nicholas, Torstein, Brynjar og Daniel i KELVIN. Innlegg nummer tre skal handle om to ting vi har gledet oss til lenge. Den 20 februar i år slapp vi vår første single; “Strobelights“. Vi har spent fulgt med mens den har funnet veien til radiokanaler både her og der, tatt oss med på vår første turné og til Urørtscenen på Slottsfjell. I forrige episode skrev vi om studiotiden i idylliske Ocean Sound Recordings. Den andre oktober kom vårt andre musikalske fotavtrykk på stien vi forsøker å tråkke opp; “Lights are low“.

“Lights are low” handler om gruppepress. Man har to valg: å være en del av flokken eller å bukke under for vekten av flertallet. Du risikerer å ofre en bit av deg selv for å oppnå aksept, og følger strømmen. Det andre valget ditt er å stå imot, og stå alene. Vi har gledet oss til flere ting i forbindelse med singleslippet, som rett og slett å se flere enn én låt på Spotify. Vi har gledet oss til å slippe en låt med et dypere tema, og som musikalsk står bandets hjerte veldig nært. Den låter veldig KELVIN.

Her kommer den siste nyheten vi har gledet oss til å slippe i lang tid. På vei til Slottsfjell i sommer satt vi alle sammen i bilen til Daniel, og bestemte oss for å gjøre noe som de fleste band både frykter og elsker, nemlig lage musikkvideo. Vi diskuterte historien, hva trenger vi, hvordan skal det gjennomføres, hvem skal gjennomføre det, og ikke minst – hvilken låt. Vi bestemte oss for “Lights are low”, og satte i gang i kort tid etter festivalsommeren var avsluttet.

Ukene etterpå er noen av de travleste vi har hatt. Innen 11.-13. september måtte alt av forarbeid være gjort, skuespillere funnet, biler lånt og kaffekanner skaffet. Mange ting i denne prosessen gjorde vi selv, men det hadde aldri gått uten hjelp av regissør Marte Øslebø Knutsen. Hun veiledet bandet på alle mulige oppgaver bade før og under innspillingshelg, og fant det beste filmcrewet man kan tenke seg som hadde som oppgave å skape og fange historien og øyeblikkene vi var ute etter. Vi er utrolig takknemlige for all hjelpen vi fikk.

Foto: Rebecca van Eck.
Foto: Rebecca van Eck.

Etter en mildt sagt hektisk helg satt vi igjen med noe sånt som 650 GB med video. Akkurat nå er det i klipping, som kanskje er det eneste av det mystiske feltet “postproduksjon av video” vi egentlig skjønner hva er. Poenget er at det nærmer seg verdenspremiere. Du hørte det her først: “Lights are low” blir vår første musikkvideo, som kommer til en del av Internett nær deg.