På sykesenga i Arendal til venstre (foto: Oddvar Ringstad), på scenen på Herr Nilsen uka etter (foto: Solfrid Lindhom ).
Brukerskapt innhold
Lokalkulturen er en side for brukerskapt innhold, der kulturpersonligheter fra Sørlandet skriver. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendinger i kultursfæren. I tillegg ønsker vi stoff fra kulturarrangementer i Agder-fylkene. Formålet er å speile bredden og mangfoldet i kulturlivet her i sør. Vil du bidra, kan du sende en mail til Rune Stensland.

Livet er forunderlig

Den ene tirsdagen lå jeg på operasjonsbordet på hjerteavdelinga i Arendal, den neste sto jeg på scenen for et fullsatt Herr Nilsen i Oslo.

Fredag og åpning på Ruth Lailas utstilling på Bakgården Bar. Et par glass vin og formen er fin. Da plutselig en voldsom smerte i brystet. Øystein ser det og spør. Skal vi ta en tur på legevakta? Nei, der har jeg vært med infarkt før uten at de skjønte noe, så jeg rister på hodet og Øystein følger meg i stedet hjem.

Lørdag: dårlig form, holder stort sett senga. Søndag: prøver å lage middag, men gir opp, blir enda verre.

Siden jeg bor aleine, prater jeg litt med meg selv, det blir liksom litt mindre ensomt da, så jeg spør meg selv. Er jeg nå i stand til å ta en taxi til legevakta? Svaret var nei! Da var det ikke annet å gjøre enn å ringe 113.

Ambulanse, nitro, morfin, sykehuset, etter et døgn der er de ikke helt sikre på hva som er galt, så de sender meg til Arendal. Der er de ikke i tvil, hovedåra til hjertet som gikk tett for tre år siden, og forårsaket et kraftig infarkt, holder på å tette seg igjen. Det er rett på operasjonsbordet.

Det er andre gangen de redder livet mitt i Arendal, ikke legg ned noe der, den kompetansen trenger vi veldig her på Sørlandet!

Fra utstillingsåpningen min på Albin Art. Foto:Marianne Torsteinson.
Fra utstillingsåpningen min på Albin Art. Foto: Marianne Torsteinson.

Utskrevet onsdag. Skal åpne utstilling i et av Oslos velrenommerte gallerier på lørdag, må jeg kaste inn håndkleet? Noen sier du er ikke i stand til det, Dag, rett etter operasjonen, men nei, det får bære eller briste. Solfrid kjører meg og bildene på fredag, og selv om jeg er litt slakk i formen, blir det åpning på Albin Art på lørdag med utstillingen «Rock`n roll wood cuts»

Siden tema for utstillingen er musikkportretter, og jeg har mista nesten ei heil uke som skulle vært brukt til markedsføring, tar jeg med meg plakat og flyers på Herr Nielsen. Utestedet i Oslo som er fylt med musikere hver tirsdag. Jeg spør pent om å få reklamere for utstillingen min fra scenen.
Videoklippet under er filmet av Solfrid Lindhom.

Dag Ringstad! lød det, ja det kan du få lov til gjøre, hvis du synger en av låtene dine!

Slik gikk det da til at den ene tirsdagen lå jeg på operasjonsbordet på hjerteavdelinga i Arendal, den neste sto jeg på scenen for et fullsatt Herr Nilsen i Oslo.

Dag Ringstad (61), født i Moss, og kom til Kristiansand i 1967. Grafisk designer, kunsthistoriker, har jobbet 25 år som lærer, nå musiker med fem album og kunstner med en rekke utstillinger på samvittigheten.