Film- og tv-produsent Frank Mosvold fra Kristiansand. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalkulturen er en side for brukerskapt innhold, der kulturpersonligheter fra Sørlandet skriver. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendinger i kultursfæren. I tillegg ønsker vi stoff fra kulturarrangementer i Agder-fylkene. Formålet er å speile bredden og mangfoldet i kulturlivet her i sør. Vil du bidra, kan du sende en mail til Rune Stensland.

Hollywood-Volda tur/retur

Flyet har nettopp tatt av fra Gardemoen. Det er studentfilmfestival i Volda og jeg er blitt spurt om å sitte i juryen.

Unge studenter skal vise frem kortfilmene sine i håp om anerkjennelse og heder.

Utenfor flyvinduet regner det, langt der nede i tåka ligger Vestlandet. Dette blir spennende. Det er lenge siden mine egne studiedager. Jeg lukker øynene og er tilbake til mitt første år på filmskole i Los Angeles. Hollywood er drømmen, men jeg føler meg som en liten gutt fra Sørlandet underkuet av Janteloven. Jeg er kommet inn på drømmeskolen i California, men er plutselig blitt usikker på karrierevalget.  Det er som om alle de andre studentene har større talent, er mer selvsikre og lager bedre filmer.

Medelevene mine haster forbi kontoret til professor og veileder, Art Nomura. Jeg  banker forsiktig på. Det er mitt håp at han kan gi meg anerkjennelse og bekreftelse.

Nomura åpner døra og slipper meg inn på det lille lærerværelset. Han ser på meg spør hva han kan hjelpe med. Jeg fikler nervøst med sekken og forteller oppriktig om min usikkerhet. Han ser på meg og sier ingenting med det første. Så smiler han endelig og spør; Hvorfor trenger du min bekreftelse? Du kan ikke leve livet i en søken etter anerkjennelse og respekt.  Du må gjøre det du føler er riktig og ikke bry deg så mye om hva alle andre mener.

Flyhjulene slår mot bakken. Flyvertinnen ønsker velkommen til Volda. Utenfor blåser det. Jeg har aldri vært her før. Nå ser jeg frem til å møte studentene og se filmene deres. Kanskje jeg kan inspirere studentene til å tro på seg selv og ikke høre på hva en middelaldrende produsent måtte mene.

Frank Mosvold (50) er oppvokst i Kristiansand. 19 år gammel dro han til USA for å studere økonomi. Han jobbet som skipsmegler i New York og London i fire år, før han slo helt om og dro til Hollywood for å studere film. Han er film- og tv-produsent og har skapt populære animerte tv-serier, som Hubert og Elleville Elfrid.