Theresa Nicole Brocks og Raymond Brocks fra Kristiansand utgjør R&B-duoen Brocks. Foto: Magnus Wintersborg
Brukerskapt innhold
Lokalkulturen er en side for brukerskapt innhold, der kulturpersonligheter fra Sørlandet skriver. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendinger i kultursfæren. I tillegg ønsker vi stoff fra kulturarrangementer i Agder-fylkene. Formålet er å speile bredden og mangfoldet i kulturlivet her i sør. Vil du bidra, kan du sende en mail til Rune Stensland.

Love Can Make The Walls Come Down

Det er store ord. Nesten litt heltemodig, eller naivt om du vil. Alt hatet og urettferdigheten i verden er stor. Det kan ofte virke som all dritten overskygger det gode.

Man leser på nyhetene om små barn som blir halshugget. Millioner i desperat flukt. De forlater alt de eier for å redde livene sine. Verdensomspennende menneskehandel har mørketall som tilsier at dette muligens er verdens største marked. Moderne slaveri. Lista er dessverre lang.

Det var i fjor på denne tiden at frustrasjonen, og medlidenheten tok meg. Langt inni hjerterota.

Noen netter fikk jeg faktisk ikke til å sove.

Jeg leste mye om konflikten, og borgerkrigen i Syria. Spesielt leste jeg mye om syriske barn, ofre i en umenneskelig krig. Grusomme skjebner. Om minoritetsgruppen Yezidi-folket, hvor hele familier flyktet for livene sine. Små barn, og unge kvinner som ble stuet sammen i lastebilder, for så å bli kjørt bort for å selges.

Samtidig stod en hel verden bokstavelig talt og så på uten å løfte så mye som en finger.

Låten “ Love Can Make The Walls Come Down” skrev vi som en slags trassig protest. Følelsen av avmakt var et faktum. Likevel. Jeg kunne bare ikke stoppe der, og ikke gjøre noen ting.

Låten ble for meg også, et slags håp for fremtiden… At vi sammen som et verdens samfunn kan stå sammen om godhet, medmenneskelighet, og kjærlighet.

“ Det eneste som er nødvendig for at det onde skal seire, er at gode mennesker lar være å gjøre noenting…”

Jeg tror på små lysglimt. De små tingene i hverdagen. Små nesten usynlige handlinger av godhet i det stille. For godheten og kjærligheten – den eksisterer. Og ja – vi kan alle gjøre noe.

Jeg tror at ingen mur av ondskap, er umulig å bryte gjennom. Så lenge kjærlighet eksisterer – vil den alltid forsøke å finne en løsning.

“ Love always finds a way…”

Denne singelen slippes i forbindelse med release av vårt debutalbum “Expressions Of My Soul”. Albumet slippes 1. oktober. Takk til Cultiva og EU-programmet Aktiv Ungdom, som støttet oss med hele 75.000 kroner. Albumdrømmen ble virkelig. Her har du en smakebit fra plata:

Foto på videoen: Magnus Wintersborg

Ønsker dere en inspirerende, fin uke. Spread The Love