Ask fra venstre: Andrea Ettestøl, Karsten Tønnessen og Simen Lyngroth. Foto: Linnea Syversen.
Brukerskapt innhold
Lokalkulturen er en side for brukerskapt innhold, der kulturpersonligheter fra Sørlandet skriver. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendinger i kultursfæren. I tillegg ønsker vi stoff fra kulturarrangementer i Agder-fylkene. Formålet er å speile bredden og mangfoldet i kulturlivet her i sør. Vil du bidra, kan du sende en mail til Rune Stensland.

Gratulerer med dagen!

I år har vi i Ask tiårsjubileum og kan snart feire med utgivelse av vårt aller første fullstendige album.

Ti år sammen er ganske lenge, kanskje spesielt når vi ikke er eldre enn 22 år. Det vil si at vi begynte å spille sammen allerede på slutten av barneskolen – en tid hvor vi trengte hjelp til å få lyd i gitarene, og det fristet mer å covre The Beatles enn å skrive egne låter. Heldigvis fikk vi utrolig god starthjelp av kulturskolerektor Åse Løvland som sendte oss ut på spilleoppdrag og Øyvind Nypan som lærte oss å komponere og harmonere.

Bilde fra starten av karrieren, fra venstre (Simen Lyngroth, Andrea Ettestøl og Karsten Tønnessen. Foto: Privat.
Bilde fra starten av karrieren, fra venstre (Simen Lyngroth, Andrea Ettestøl og Karsten Tønnessen. Foto: Privat.

Når vi tenker tilbake på det siste tiåret som inneholder barneskole, ungdomsskole, videregående og universitet, er det kanskje ikke så rart at vi er blitt en veldig sammensveiset trio – både som musikere og venner. På mange måter kan vi være glade for at vi alle er fra Aust-Agder-kommunen Froland. Her er det få innbyggere og enda færre musikere, og om du kan tre akkorder på gitaren, er du mest sannsynlig langt flinkere enn gjennomsnittsfrolendingen. Dette gjorde at vi tidlig ble et veldig aktivt liveband, og snart hadde vi konserter over hele Sørlandet.

Vi føler oss svært takknemlige over alt vi har fått oppleve sammen så langt i karrieren. Vi har to norgesturnéer bak oss, og har spilt på en rekke norske festivaler og scener. Selv om det begynner å bli noen år siden er det også vanskelig å mimre uten å tenke tilbake på 2011, da vi ble spurt om å spille på et arrangement hjemme hos Kronprinsparet. Det var en helt spesiell opplevelse som vi ikke kommer til å glemme.

Kongshavn Studio, 26. august 2014. (under innspilling av plate).  F.v. Produsent Bjørn Ole Rasch, Karsten Tønnessen, Andrea Ettestøl og Simen Lyngroth. Foto: Privat.
Kongshavn Studio, 26. august 2014. (under innspilling av plate). F.v. Produsent Bjørn Ole Rasch, Karsten Tønnessen, Andrea Ettestøl og Simen Lyngroth. Foto: Privat.

I fjor sommer startet vi innspillingen av vårt kommende album, Blinded, i Kongshavn Studio i Kristiansand. Med oss på laget hadde vi Bjørn Ole Rasch som produsent, og han har virkelig vært en drøm å arbeide med! Vi bestemte oss tidlig for at albumet skulle være en gjenspeiling av vårt nakne og usminkede live-uttrykk, og er derfor blitt en produksjon vi kan stå helt inne for og gleder oss grenseløst til å slippe i januar 2016.

På mange måter er det ganske uvanlig at et band spiller sammen i ti år før første album blir sluppet. Ettersom vi var så unge da vi startet å spille har dette vært helt riktig, og det har vært deilig å la låtmaterialet og uttrykket vårt modnes før vi spilte inn en fullengder. Vi har allerede sluppet to singler fra det kommende albumet. Musikkvideoen til den siste singelen, You and Me, kan du se her. God fornøyelse!