KELVIN på scenen i Slupsk i Polen, under Charlotta Rock Festival. Foto: Kristin Dahl.
Brukerskapt innhold
Lokalkulturen er en side for brukerskapt innhold, der kulturpersonligheter fra Sørlandet skriver. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendinger i kultursfæren. I tillegg ønsker vi stoff fra kulturarrangementer i Agder-fylkene. Formålet er å speile bredden og mangfoldet i kulturlivet her i sør. Vil du bidra, kan du sende en mail til Rune Stensland.

På rett sted til rett tid

Hei, hallo og god dag. Dette er en hils og vink ut til de som har svingt innom lokalkulturspalten til Fædrelandsvennen, det være seg på datamaskin, smarttelefon eller kanskje det gjeveste; nettbrett.

Vi i KELVIN er en gjeng musikere som var heldige nok til å møte hverandre på rett sted, til rett tid, og på rett sted én gang til. Sted: Vi møttes på institutt for rytmisk musikk her på UiA, eller Konsen som det heldigvis fortsatt heter i uformelle settinger.


Tid: De fleste av kelvinautene møttes i første klasse på bachelorstudiet i 2012.

Sted igjen: Kristiansand by, der ingen av oss kommer fra, men som alle har kalt hjemme i noen år allerede.

kelvin 2
Felles morgenstell for økt lagmoral. fra venstre: Nicholas, Daniel, Brynjar, Torstein og Oda. Foto: KELVIN.

Lagoppstillingen ser ut som følger: Som spiss, vokalist og frontfigur har vi Oda Ulvøy (24), fra Kongsberg i Buskerud. Bakgrunn i jazz, pop og soul, og står nå i fronten for et elektronisk poprock-band. Vi kommer nærmere tilbake til dette.

På midtbanen finner vi Torstein Lauvvik Ørland fra Tananger i Rogaland på keys, og Nicholas Oscar van Eck fra Sande i Vestfold på gitar. Jobben deres går ut på å emulere elektronisk datamusikk med vanlige instrumenter, og gjør det armert med kilovis av effekter og timesvis med nerding.

I sentralt forsvar finner vi sunnmøringen Brynjar Nordby Blomvik fra Langevåg på bass og stadig vekk også synthbass. Brynjar har en større gitar enn Nicholas, men kan ikke spille like lyst.

Som vårt sørlandsalibi har vi målvakt og last line of defense: trommeslager Daniel Hinderaker fra Flekkefjord i vestre Agder fylke. I tillegg til et trommesett som består av fifty-fifty symbaler og trommer/lokk og kjeler spiller han også elektronisk trommepad.

kelvin 3
Tre sekunder etter årets konsert på Slottsfjell. Fra venstre: Torstein, Brynjar, Oda, Daniel og Nicholas. Foto: Mathilde Espeseth

Så vi har fem fylker representert, ei fra sølvgruvene, en fra oljekysten, en fra bondelandet, en fra fiskeland, og en fra sørlandet, et land som ikke holder på langt nær standarden de skilter med når det gjelder sydenvær. Vi er en ganske forskjellig gjeng, men hadde visst gode forutsetninger for å trives i hverandres selskap både sosialt og musikalsk. Vi fant oss veldig raskt et hjem i hovedstaden her sørpå, og som band har vi i år følt at Kristiansand har tatt godt vare på oss, så tusen takk for det.

Tidligere var vi så vidt inne på musikken og det er nesten lettere å beskrive tanken bak, enn å beskrive soundet vårt. En gang for lenge siden gjorde vi en konsert sammen, før vi ble KELVIN. Der gjorde vi en del versjoner av låter som er utelukkende digitale, syntetiske og uøkologiske. Vi snakker om band som blant annet Nero, Justice og Esco Williams. Dette gjorde vi med de tradisjonelle instrumentene; vokal, keys, gitar, bass og trommer. Resultatet ble rimelig tøft og alle oppdaga en felles interesse for elektronika-sjangeren. Vi bestemte oss den påfølgende høsten for å lage et band der målet var å emulere den digitale verden i et vanlig bandkonsept.

I skrivende stund er klokka 04:45, onsdag 12. august. Vi tar statsbanen til Trondheim for å spare på kronasjene. (vi er jo tross alt studenter, og musikkstudenter attpåtil). Klokken 00:00 i kveld går vi på scenen på Knaus, Studentersamfundet i Trondhjem, og i den anledning fikk vi tid til å si hei, hallo og god dag, god morgen og god natt. Neste runde av vårt bloggOrama, vårt bloggus magnum, opus bloggolini kommer forhåpentligvis om et par ukers tid. Fram til da skal vi gjøre noen konserter og en liten turné, og i neste episode av kelvinautenes eventyr skal vi avsløre litt mer om våre planer for verdensdominans, med synther i bagasjen og Kristiansand i ryggen.

I mellomtiden kan dere lytte til vår første singel Strobelights.