Mange lærere og venner har sagt at jeg må gjøre yoga og koble ut fra omverden. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalkulturen er en side for brukerskapt innhold, der kulturpersonligheter fra Sørlandet skriver. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendinger i kultursfæren. I tillegg ønsker vi stoff fra kulturarrangementer i Agder-fylkene. Formålet er å speile bredden og mangfoldet i kulturlivet her i sør. Vil du bidra, kan du sende en mail til Rune Stensland.

To uker med seks eksamener og 12 timers skoledager

Jeg tror mange som studerer er i min situasjon akkurat nå. Det er innspurt med alt, og man er ganske stressa.

Denne uka er jeg på skolen fra 08 til 20, og vi har eksamen i stepp, fysisk teater og jazz. Kommende uke har vi tre nye eksamener i ballett, monolog og duett. Vi har også intense øvelser til ”Hands on a Hardbody”, som har premiere om to uker, pluss andre timer. De siste to ukene har jeg kjent stresset sakte, men sikkert melde seg.

Under følger en film av hvordan min hverdag er her på Guildford School of Acting: 

Jeg stiller utrolig høye krav til meg selv og til mine prestasjoner, og det er veldig hardt når jeg ikke alltid klarer å nå opp til forventningene mine. Den viktigste oppdagelsen jeg har gjort den siste tiden har vært yoga. Så mange lærere og venner har sagt at jeg må gjøre yoga og koble ut fra omverden. Jeg fant noen flotte gratisklasser på YouTube, og det har virkelig vært et flott pusterom for meg til å tøye og å finne roen i meg selv.

Som danser, sanger og skuespiller er jeg avhengig av at alt stemmer den dagen jeg skal prestere. Både stemmen og kroppen må være 100 prosent på plass. Jeg må være i balanse mellom å være opplagt og “alert” og avslappet. Men mest av alt må jeg finne den ilden inni meg selv som sier ”Jeg kan klare dette!”

Jeg prøver å gjøre hver dag til ”min dag”. Hvis jeg ikke gjør det, får jeg ikke vist meg fra min beste side. Lærerne mine oppmuntrer meg til å tro på at teknikken sitter der etter all jobben jeg har gjort, og nå gjenstår det å puste liv i rollen jeg skal formidle på scenen.

Mamma sier alltid til meg: ”Du er akkurat like god uansett hvordan du gjør det” Jeg PRØVER å tro på at det er sant.